Skip to content

Casus, dierenarts te Dordrecht

Deze week de zaak van een dierenarts uit Dordrecht die een zaak ter incasso aanbood.

De dierenarts kreeg een rekening niet betaald die hij aan een boer had gestuurd voor de behandeling van een schaap.

De dierenarts kreeg midden in de nacht een telefoontje van een bevriende agent die dienst had. Bij de politie was een melding binnengekomen van een bloedend schaap dat in de polder bij Dordrecht langs de weg liep. De politie trof het schaap inderdaad aan, en rond de nek bloedde het.

De agenten wisten niet van wie het schaap was, noch waar het vandaan kwam. Met de dierenambulance werd het schaap naar de uit het bed gebelde dierenarts gebracht. Via het oormerk kon de eigenaar worden achterhaald, maar de telefoon werd door hem niet opgenomen. De arts moest na onderzoek helaas vaststellen dat het schaap niet te redden was en uit zijn lijden moest worden verlost door het in te laten slapen.

Een paar dagen later zond de arts de rekening van EUR 350,00. (Nachttarief, euthanasie, afvoeren kadaver).

De boer reageerde met de mededeling dat hij het schaap al een paar dagen kwijt was, dat hij blij was dat hij nu wist waar het schaap gebleven was, en dat hij de rekening niet zou betalen omdat hij de dierenarts geen opdracht gaf voor de werkzaamheden. Als de arts betaling wilde moest hij de rekening maar naar de politie sturen; die hadden het schaap immers naar de arts gestuurd. Voorts geeft de boer aan dat hij niet snapt dat de dierenarts het schaap niet gewoon dood heeft laten gaan, en hij niet gebeld is om het kadaver te halen. Dan had de euthanasie niet plaatsgevonden en had hij het kadaver zelf afgevoerd.